Filmvæksthuset iKøbenhavn

Filmvæksthuset København ligger i Filmbyen i Avedøre, så vi er i direkte kontakt med den professionelle filmbranche

Vi har masser af professionelt filmudstyr, flere klippesuiter og vi har faktisk også bygget vores helt eget filmstudie med 10 forskellige locations. Her laver eleverne både øvelser og optager film, når de ikke er ude i verden for at skyde deres film på eksterne locations. 

Check Studio Next ud

I fritiden har eleverne på filmvæksthuset mulighed for at benytte sig af vores udstyr og faciliteter, og de opfordres i den grad til at gøre det. For vi mener at læringen i lige så høj grad sker uden for undervisningen, når eleverne producerer film på egen hånd. 

Som sæsonafslutning holder vi hvert år i juni premiere på Filmvæksthusets hovedproduktioner i nordens største biograf Imperial, hvor eleverne får mulighed for at vise frugten af deres hårde arbejde for familie og venner. 

Filmvæksthuset i København er i et tæt samarbejde med en række ungdomsskoler i Storkøbenhavn. Du tilmelder dig derfor gennem din lokale ungdomsskole, men er netop din ungdomssskole ikke en del af samarbejdet, har vi også nogle fripladser. 

Dem møder du i København

Foto af Claus Wrang Michaelsen
Claus Wrang Michaelsen
Producer

Ansat på Station Next siden 2006. Uddanet på Filmvidenskab på KU og har arbejdet som klipper, fotograf og tilrettelægger på både film og TV. Claus er også musiker og driver et vinylpladeselskab.

Foto af Adda Elling
Adda Elling
Producer

Ansat på Station Next i 2024. Har en bachelor i Medievidenskab og er uddannet dokumentarfilminstruktør på den Engelske filmskole NFTS i 2019. Arbejder som klipper, fotograf og konsulent på danske og internationale dokumentarfilm.

Foto af Torben Larsen
Torben Larsen
Producer

Ansat på Station Next 2004. Har arbejdet 10 år i film- og tv-branchen som producer, instruktør, klipper og fotograf. Cand. mag. i filmvidenskab og pædagogisk diplom i Anvendt film.

Foto af Anna Nørskov Henriksen
Anna Nørskov Henriksen
Producer

Anna er uddannet i filminstruktion og manuskriptskrivning fra International Film School Sydney og har en bachelorgrad i antropologi fra Københavns Universitet. Hun arbejder som producer hos Væksthuset og freelancer derudover i filmbranchen.