Viden og uddannelse / Nationalt kompetencecenter for praktisk filmproduktion med unge

Nationalt kompetencecenter for praktisk filmproduktion med unge

Station Next udvikler og uddanner undervisere og filmfolk i hele landet til at blive bedre undervisere

Som nationalt ressource- og kompetencecenter for praktisk filmproduktion med unge prioriterer vi udvikling og uddannelse højt.

Udover mange aktiviteter i hele landet har vi udviklet to store online undervisningsresssourcer, Filmlinjen.dk og SmåP.dk, hvor vi har opsamlet vores mange erfaringer, og gjort dem gratis tilgængelige for alle.

For at klæde lærere og filmfolk bedst muligt på til at undervise børn og unge i film har vi, i samarbejde med Københavns Professionshøjskole, fået godkendt en hel retning (3 moduler, 30 ECTS) på den pædagogiske diplom uddannelse (PD). Dette er den første kompetencegivende efteruddannelse i filmdidaktik i Danmark, og det er vi meget stolte af!

Sammen med KP udbyder vi desuden et kompetencegivende ugekursus i praktisk filmdidaktik for fimfolk, som ikke kan afsætte tid til en hel uddannelse.

For at udbygge sproget omkring filmdidaktik, arbejder vi desuden med Kunst Didaktisk Udviklings Virksomhed (KDUV), hvor filmfolk og undervisere fordyder sig i et undervisninigsrelateret emne indenfor praktisk filmproduktion med unge, og udvikler en undervisningsaktivitet på baggrund af deres udviklingsarbejde.

I venstre menuen kan du gå på opdagelse i vores mange udviklings- og uddannelesprojekter.

God fornøjelse!