Viden og uddannelse / Nationalt kompetencecenter for praktisk filmproduktion med unge

Nationalt kompetencecenter for praktisk filmproduktion med unge

Station Next udvikler og uddanner undervisere og filmfolk i hele landet til at blive bedre undervisere

Som nationalt ressource- og kompetencecenter for praktisk filmproduktion med unge prioriterer vi udvikling og uddannelse højt.

Udover mange aktiviteter i hele landet har vi udviklet to store online undervisningsresssourcer, Filmlinjen.dk og SmåP.dk, hvor vi har opsamlet vores mange erfaringer, og gjort dem gratis tilgængelige for alle.

For at klæde lærere og filmfolk bedst muligt på til at undervise børn og unge i film har vi fået godkendt en hel retning, som vi kalder Anvendt Film (3 moduler, 30 ECTS) på den pædagogiske diplom uddannelse (PD). Dette er den første kompetencegivende efteruddannelse i filmdidaktik i Danmark, og det er vi meget stolte af!

Uddannelsen udbydes f flere professionshøjskoler. I foråret 2024 gennemføres et hold på UCL. Link til UCL - Anvendt film

For at udbygge sproget omkring filmdidaktik, arbejder vi desuden med Kunst Didaktisk Udviklings Virksomhed (KDUV), hvor filmfolk og undervisere fordyder sig i et undervisninigsrelateret emne indenfor praktisk filmproduktion med unge, og udvikler en undervisningsaktivitet på baggrund af deres udviklingsarbejde.

Som foreløbig kulmination på vores efteruddanelsesindsats har vi udgivet en antologi om kunstnerisk filmproduktion med unge. Bogen er den første af sin art om dette emne og udgives på Aalborg Universitetsforlag med støtte fra DFI. Link til bogen Anvendt Film.

I venstre menuen kan du gå på opdagelse i vores mange udviklings- og uddannelesprojekter.

God fornøjelse!