Onlinekursus til gymnasietKom godt i gang med dokumentarfilmen

i samarbejde med Medielærerforeningen

På dette kursus møder eleverne en professionel dokumentarist og kommer i gang med en kort, klassisk dokumentarfilm

Book onlinekursus

 Efter en introduktion til arbejdet som dokumentarist er kurset en idegenereringsworkshop, hvor grupperne videreudvikler ideer, vurderer ideernes visuelle potentiale og får feedback af dokumentaristen. De opstarter desuden en produktion på Filmlinjen.dk.

Efter kurset: Grupperne kan arbejde videre med deres dokumentarfilm på Filmlinjen.dk, som stilladserer den videre proces med filmproduktionen ud fra de professionelles metoder. Forløbet tager 13-18 lektioner, hvoraf ca. ⅓ kan gennemføres som hjemmearbejde.

OBS: Kurset kan desværre ikke bruges til eksamensproduktioner, da eleverne ikke må få hjælp til disse, jf. eksamensbekendtgørelsen.

Relevant materiale

Undervisningsplan

Forberedelse

Som forberedelse til kurset skal eleverne se en kort film med fokus på dokumentarfilmens konventioner og inspiration til, hvordan man finder de gode, filmiske historier fra virkeligheden i sit lokalmiljø. Derudover skal hver elev selv finde på en idé til en dokumentarfilm (hent Undervisningsplan og udfør punktet "Forberedelse" før selve kurset).

Info

  • Målgruppe: Mediefag B + C
  • Varighed: 90 min. + forberedelse (25 min.)
  • Forberedelse: Hent Undervisningsplanen og udfør punktet "Forberedelse" før selve kurset.
  • Booking: Bookningen foregår ved, at du forespørger på to datoer og to tidspunkter via knappen ovenfor, hvorefter vi finder underviser og vender tilbage med den valgte dato.
  • Pris: En kursusdag koster 950 kr. + moms for en hel klasse
  • Betaling: Når onlinekurset er gennemført, vil der blive sendt en faktura til skolen.