Gymnasiet / Undervisningsressourcer gymnasiet

Undervisningsressourcer gymnasiet

Vi har udviklet to helt gratis online undervisningsressourcer, Filmlinjen.dk og SmåP.dk, som træner praktisk filmproduktion.

Filmlinjen.dk

Filmlinjen.dk er verdens mest udviklede website til læring om og strukurering af praktisk filmproduktion med unge. Formålet med Filmlinjen er at gøre det nemt at arbejde med filmproduktion i mediefaget på både C, B og A-niveau.

Til brug til elevernes eksamensproduktioner har vi udviklet tre forløb

  1. Den  observerende dokumentar
  2. Kortfilm fiktion
  3. Den klassiske/journalistiske dokumentar 

Centralt for alle forløb er, at eleverne kommer til at arbejde med filmen som i den virkelige verden. Dvs. at de varetager hver sin funktion på filmholdet og bruger de samme metoder som professionelle filmfolk. De proffe forklarer de væsentligste milepæle i videotutorials, artikler og eksempler. Station Next, som driver Filmlinjen.dk, vil desuden tilbyde korte kurser med de proffe, som hjælper med ideudviklingen og får eleverne godt fra start i de respektive forløb (kommer i løbet af 2022).

Til læreren er der trinvis lærervejledning, der giver dig tips til at planlægge undervisningen og vejlede elevernes løsning af helt specifikke opgaver – fx ideudviklingen eller hvordan en film optages, klippes eller lyddesignes effektivt.

Forløbene er tilpasset mediefag i gymnasiet. Der kræves ingen faglige eller tekniske forudsætninger, og det er gratis at bruge Filmlinjen.dk.

 

SmåP.dk

SmåP.dk er små produktioner, som træner delområder inden for praktisk filmproduktion. Aktiviteterne kan gennemføres på 3-6 lektioner, og til brug i mediefag vil vi især anbefale:

Kick-ass

Film et helt særligt sted

Chok og spænding

Skab et lyddesign fra bunden